Cevapcici

A cevapcici egy nagyon finom horvát húsétel. Személy szerint én nagyon szeretem. Nagyon sok féle cevapcici recept létezik. Ez, amit most megosztok veletek Nicolas Vahé változata és szintén nagyon ízletes.

Vágjuk apróra a fokhagymát. Keverjük össze a hozzávalókat egy nagy tálba egy evőkanál sóval és fél teáskanál borssal. Használjuk a kezünket! Nyomkodjuk addig a keveréket, amíg ragadós nem lesz. Fedjük le folpackkal és tegyük a hűtőbe körülbelül 30 percre. Melegítsük elő a grillt vagy a serpenyőt. Gyúrjuk a húst kolbász alakúra, körülbelül 10 cm hosszúra és 3 cm vastagra, és húzzuk őket nyársra. Picit locsoljuk meg őket olívaolajjal és körülbelül 6 perc alatt mindkét oldalon, süssük készre őket. Sütés közben ne felejtsük el forgatni a nyársakat. Amikor megsültek, hintsük meg egy kis frissen vágott mentával.

Tálaljuk a cevapcicit pitával, pestoval, paradicsommal, olívabogyóval és egy kis natúr joghurtot.

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ:

40 perc

ADAG:

4 fő

HOZZÁVALÓK:

  • 200 g darált marhahús
  • 200 g darált sertéshús
  • 200 g darált bárányhús
  • 1 tojásfehérje
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 teáskanál Nicolas Vahe kakukkfű
  • 1 teáskanál szárított menta
  • 1 teáskanál Nicolas Vahe oregánó
  • 2 evőkanál Nicolas Vahe Ketchup Deluxe / hot chili
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • Nicolas Vahé Só, Bors / Mix Minden Napra
  • Nicolas Vahe Olívaolaj grillezéshez

Tálaláshoz:

  • Pittas
  • Nicolas Vahe Pesto / paradicsom & olíva
  • Natúr joghúrt
  • kis csokor friss menta a díszítéshez

Só, Bors – Mix Minden Napra

Szárított kakukkfű

Szárított oregánó