FOCACCIA

Az élesztőt vízben elkeverjük és adunk hozzá cukrot. Tegyük a lisztet és a fűszersót egy keverőtálba, öntsük hozzá az élesztős vizet és keverjük a géppel 3 percig. Adjuk hozzá az olívaolaj háromnegyedét és keverjük tovább még 5 percig alacsony forulatszámon. Nyújtsuk ki a tésztát nagy, ovális alakúra,kb. 0,5 cm vastagra. Nyomkodjunk az ujjunkkal lyukakat a tésztába 1 cm távolságokra egymástól és locsoljuk meg a maradék olívaolajjal úgy, hogy minden hová jusson belőle. Hagyjuk a tésztát megkelni szobahőmérsékleten körülbelül egy órán át. Utána süssük elő a focacciat 5 percig. Az elsősütött focacciat kenjük megy egy réteg pestóval, tegyünk rá vékony édeskömény szeleteket, hagymát. Fűszerezzük kakukkfűvel, frissen őrölt sóval és borssal. Süssük tovább újabb 5 percig. Tegyünk rá sajtot, pármai sonka szeleteket és olíva bogyót és süssük még 2 percig. Tálalás előtt helyezzünk a tetejére ruccolát és egy kevés Nicolas Vahe chilis olajjal locsoljuk meg.

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ:

90 min

ADAG:

4

HOZZÁVALÓK:

  • 25 g friss élesztő
  • 3 dl langyos víz
  • 1 kiskanál cukor
  • 500 g sima liszt
  • 10 g Nicolas Vahé Fekete Olajbogyós Rozmaringos Fűszersó
  • 1 dl olívaolaj
  • 3 evőkanál Nicolas Vahé Fekete Olajbogyós Bazsalikomos Pesto
  • 1 lilahagyma
  • 1/2 édeskömény
  • 5 szál friss kakukkfű
  • Só és bors
  • 4 szelet pármai sonka
  • 100 g dán kéksajt vagy Roquefort sajt
  • 15 db fekete olajbogyó
  • Friss ruccola
  • Nicolas Vahé chili olaj

Chilis extra szűz olívaolaj

Fekete olajbogyós bazsalikomos pesto

Fekete Olajbogyós Rozmaringos Fűszersó

No products found which match your selection.