TAGLIATELLE GOMBÁVAL ÉS SZARVASGOMBA OLAJJAL

A tagliatelle gombával és szarvasgomba olajjal az egyik kedvenc ételem.  Maga a tagliatelle is a  kedven tésztaféléim közé tartozik. Tejszínesen készítve az íz tökéletesen átjárja és ahogy felszívja a szószt az állaga is átalakul kicsit al dentéből enyhén főttre. A tejszín és a tészta pedig gombáért kiált. Gomba és szarvasgomba… nincs is ennél kényeztetőbb ebéd vagy akár vacsora, ha iszunk hozzá egy pohár finom száraz vörös bort már, szinte ünnepi menübe illik az egész.

Íme a recept.

Vágjuk a szalonnát és gombát vékony csíkokra és egyenletes hőfokon süssük addig, amíg ropogós nem lesz. Adjuk hozzá a tejszínt és a fokhagyma appetizert. Addig forraljuk, amíg a szósz kezd sűrűsödni. Ízlés szerint sózzuk. Tegyük bele a tésztát a forrásban lévő sós vízbe és főzzük al dentere. Hagyjuk a tésztát, lecsöpögni a tésztaszűrőben. Ezután öntsük a tésztát a  meleg mártásra. Keverjük jól össze, és szórjuk meg reszelt parmezán. Végül fűszerezzük az ételt frissen őrölt borssal és szarvasgomba olajjal. Díszítsük friss petrezselyemmel.

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ:

45 perc

ADAG:

4 fő

HOZZÁVALÓK:

  • 1 zacskó Nicolas Vahe tészta / gombás
  • 250 gramm gomba
  • 120 gramm szalonna
  • 2  teáskanál Nicolas Vahe appetizer / fokhagymás
  • 30 cl tejszín
  • 100 gramm reszelt parmezán
  • 4 evőkanál Nicolas Vahe Fehér Szarvasgombás olaj
  • Nicolas Vahe Só, Bors / Mix Minden Napi
  • friss petrezselyem

Fehér Szarvasgombás Szűz Olívaolaj

Só, Bors – Mix Minden Napra