Recept a Serpenyő Virtuóztól

IMG_1910

A második vendég blogger a NINIVE Butik Blogon a Serpenyő Virtuóz Blog szerzője, Palkó. Szeretem jobban megismerni az embereket, akikkel együtt dolgozom és mivel Palkó még fog nekünk receptet készíteni, így egy picit kikérdeztem.
Hány éves vagy?
-23 éves vagyok.
Mikor kezdtél el főzni és mi a jövőképed a főzéssel kapcsolatban?
-Azt, hogy mikor kezdtem főzni nem tudom megmondani mert anyukám mesterszakács a mamám pedig mestercukrász, így szerintem én mindig is a konyhában voltam, gyakorlatilag ott nőttem fel. A főzés mindig is nagyon fontos szerepet töltött be az életemben és fog a továbbiakban is, habár idén ha minden jól megy doktorálok júniusban, viszont azután szeretnék elvégezni én is egy Szakács tanfolyamot, hiszen mégiscsak családi hagyomány nálunk a főzés, nem maradhatok ki a sorból.
Ki a kedvenc szakácsod?
-Legtöbbet angolul nézek főzőműsorokat, pont ezért talán Buddy Valastro a példaképem aki szintén nagyon sok családi recepttel felvértezve ért el sikereket Amerikában, így ha választani lehet őt emelném ki.

– RECEPT –

Sült csirkemell salátával

A csirkemellet előző este tejjel elkevert fűszerrel bepácoljuk, és körülbelül 3 evőkanál chilis olívaolajon pirosra sütjük őket.
A friss salátát cikkekre daraboljuk és paradicsommal valamint a mozzarellával összekeverjük. Kevés bazsalikomos és chilis olajjal meglocsoljuk és a hűtőbe tesszük tálalásig.

Az elkészített hús mellé tálaljuk a friss salátát, amely egy tálalódeszkán kéz ki a legjobban, és a mosogatást is megkönnyíti a későbbiekben.

Palkó véleménye…
“A hús omlós és ízletes lett az előzetes fűszeres páctól. A csirkés fűszerkeveréket én használtam a zöldségek ízesítésére is, nagyon jól érezhetőek voltak ott is! Mellesleg külön pozitívum, hogy az üveg tetején lehet frissen őrölni a borsot és az egész fűszereket ami az üvegben van, így még markánsabb ízhatást kapunk.”

HOZZÁVALÓK:

– 20 dkg csirkemellfilé
– 1 dl tej
Nicolas Vahé fűszerkeverék csirkehúshoz
Nicolas Vahé chilis extra szűz olívaolaj
– Jégsaláta
– 1 nagyobb paradicsom
– 10 dkg piros és fehér szőlő vegyesen
– 10 dkg Mozzarella sajt
Nicolas Vahé bazsalikomos extra szűz olívaolaj

 

IMG_1899

IMG_1904

IMG_1913

 

 

1 Hozzászólás

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] álmodtam meg. És ott volt a Bazsalikomos – Parmezános Pesto. Először egy ízletes, chilis csirkét készítettem el vendég bloggerként, amit nemsokára a Butik blogján olvashattok, és most, […]

Szóljon hozzá

Résztvenne a beszélgetésben?
Vegyen részt benne!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>